صفحه شخصی حسین خراسانی   
 
نام و نام خانوادگی: حسین خراسانی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمران
تاریخ عضویت:  1392/08/24
 روزنوشت ها    
 

 پیوند سنت و مدرنیته در UPPAL بخش معماری

1

پیوند سنت و مدرنیته در UPPAL

طرح این مجتمع اداری بسیار متفاوت از سازه‌های اداری معمولی است که در حومه دهلی نو واقع شده‌اند. در حقیقت مجتمع اداری-تجاری UPPAL با ادغام فضایی باز برای عموم و فضایی محصور و سنتی برای ادارات، طراحی شده است.


زیربنای این مجموعه بالغ بر 4645 متر مربع می‌باشد که برای متقاضیان، فضای اداری بسیار مناسبی را فراهم نموده است. هر یک از این فضاهای اداری قرار است به زودی اجاره داده شوند.

طراحی این سازه، آمیزه‌ای از ضروریات بی‌چون و چرای یک مرکز تجاری است که دغدغه اصلی آن، استفاده بهینه و مثبت از محیط است؛ مسئله‌ای که در بافت ساختمان‌های امروزی از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار می‌باشد. این طرح با دو گونه فضای غیر رسمی و در اصطلاح راحت روبرو است. یکی از این فضاها برای عموم و دیگری برای هر یک از ادارات فراهم شده است. طبقه همکف این مجتمع بزرگ، فضایی برای ملاقات‌های غیر رسمی است که در عین حال، بخش ورودی مجتمع را نیز شامل می‌شود.

یکی از ویژگی‌های این سازه، استراتژی به کاررفته برای تهویه هوا و خنک کردن محیطی است که مجهز به سیستم تهویه مطبوع نمی باشد. در واقع مرکز UPPAL دارای مجموعه‌ای از حوضچه‌های آب است که در دو طرف ساختمان قرار گرفته‌اند و دو طرف دیگر ساختمان نیز باز هستند تا باد در این فضا به راحتی جریان یابد و باعث تهویه و خنکی هوای مجتمع شود. همچنین یک کافی‌شاپ به عنوان بخشی از فضای تفریحی این مجموعه در دست ساخت است. هر یک از ادارات به طور جداگانه، دارای یک باغچه بر روی تراس هستند که یک فضای خلوت، غیر رسمی و راحت را برای تنفس و استراحت کارکنان فراهم کرده است.

برای مواجهه با مشکلات محیطی که دغدغه فضای ادارات کنونی است، در طراحی این مجتمع، جهت‌یابی برای فضای مناسب به طور بهینه‌ای صورت گرفته است. همچنین به واسطه دیوارهای سنگی محکم که به عنوان یک سپر دمایی عمل می‌کند، نور خورشید از سمت شرق و غرب مجتمع نمی‌تواند نفوذ کند.

دو طرف دیگر این مجتمع هم که رو به شمال و جنوب قرار دارد با پنجره‌های لعابدار شیشه‌ای پوشیده شده‌اند. هر طبقه، عرضی برابر با 15 متر دارد تا نفوذ نور روز به داخل ادارات به خوبی صورت گیرد.
استفاده از ستون‌های بلند، فضاهای آزاد عمودی را افزایش می‌دهد که باعث حداکثر انعطاف‌پذیری در فضای ادارات می‌شود. از دیگر ویژگی‌های این ساختمان، می‌توان به سیستم جمع‌آوری صد درصدی آب باران اشاره کرد. علاوه بر این، فاضلاب کل مجموعه بازیافت و دوباره مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر طبقه دارای دو اداره مجزا است و یک دستگاه خنک کننده، هوای گرم داخل فضا را جذب و تهویه می‌کند و هوای خنک و تازه را برای ادارات فراهم می‌نماید.

آمیزش اصول طراحی و ضروریات محیطی، مجتمع عظیمی را خلق کرده است که با روش‌های زیبا‌شناختی در معماری، کلیه نیازهای این مجموعه را پاسخ داده است. ظاهر بیرونی این ساختمان به واسطه دیوارهای سنگی عظیم و نمای خارجی سوراخ سوراخ، ویژگی‌های بسیاری را به فضای برون شهری دست نخورده دهلی نو می‌دهد که همه این ویژگی‌ها با استفاده از مصالح کاملا طبیعی، همچون چوب و سنگ امکان پذیر شده است.

منبع: www.samair.ir

دوشنبه 19 خرداد 1393 ساعت 08:28  
 آراء    
 
 نظرات