صفحه شخصی حسین خراسانی   
 
نام و نام خانوادگی: حسین خراسانی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمران
تاریخ عضویت:  1392/08/24
 روزنوشت ها    
 

 فیل پنهان دالاس، موزه ای که به دور خود می چرخد بخش معماری

1

فیل پنهان دالاس، موزه ای که به دور خود می چرخد

مهارت، اجرای قوی، ظرافت، انعطاف پذیری، طرح سه بعدی و چهاربعدی و خطوط مورب هندسی از جمله توصیفاتی است که به وضوح در این پروژه با هنرمندی تام مان (Thom Mayne) قابل مشاهده است. پروژه موزه هنری- فرهنگی پِروت (Perot) در شهر دالاس (ایالات متحده امریکا) احداث شده که به دلیل اجرای طرح سه بعدی و چهربعدی در آن از چشم انداز خارق العاده ای برخوردار است.


می توان به وضوح هنر طراحی و معماری را در این پروژه مشاهده کرد و به دقت و ظرافت به کارگیری جدیدترین تکنیک های روز معماری در اجرای این پروژه پی برد. با اجرای این پروژه تمامی کارشناسان از موزه هنری فرهنگی پِروت با نام نماد هنر و تکنولوژی لوس آنجلس یاد می کنند و بر این باورند در آینده می توان این پروژه را جزو تاریخ معماری ایالات متحده امریکا قرار داد. نکته جالب توجه اینجاست که از لحاظ تکنولوژی ساخت نیز این پروژه در جایگاه خوبی قرار گرفته است.

چرا که برای اجرای نمای داخلی و خارجی موزه از جدیدترین پنل های ترکیبی بتنی استفاده شده که در اشکال سه بعدی و چهار بعدی به نمایش درآمده اند. ترکیبی از مواد پلیمری و مواد بازیافتی به این ورقه های بتنی افزوده شده که هم انعطاف پذیری پنل ها را تا بیش از سه برابر افزایش داده و هم استحکام آن ها را به میزان قابل توجهی تامین می کند. همچنین این پنل ها کمترین مصرف انرژی را در ساختمان شامل می شوند، زیرا به دلیل قابلیت عدم عبور انرژی از سطح خود می توانند از هدر رفتن آن جلوگیری کرده و در عین حال به افزایش طول عمر سازه این موزه کمک کنند.

کامپوزیت های شیشه و سنگ نیز در برخی از نماهای ساختمان به کار رفته که جذابیت نما را افزایش داده و به ظرافت طراحی و کنترل نور در موزه نیز کمک کرده است. به دلیل رنگ به کار رفته در بدنه ساختمان و همچنین نوع طراحی چهار بعدی سازه، بسیاری از رهگذران نام این ساختمان را «فیل پنهان دالاس» عنوان کرده اند.

بیش از 650 پنل کامپوزیتی با اندازه 8 در 30 فوت و وزنی معادل 16 هزار پوند که ضخامت آن به 9 اینچ می رسد، در این ساختمان به کار گرفته شده است. همچنین ارتفاع این ساختمان به 170 فوت می رسد که در 4 طبقه تعریف شده است. از دیگر قابلیت های تکنولوژی ساخت در این پروژه می توان به حالت چرخنده و گردشی نوع سازه اشاره کرد، به طوری که زمانی که از زاویه های مختلف، ساختمان دیده می شود، حالت چرخشی و کششی آن به وضوح قابل مشاهده خواهد بود. نوع خطوط کششی به کار رفته در پنل های بتنی این خطای دید را به وجود می آورد که گویی ساختمان به صورت گردان در حال حرکت است. این هنرنمایی معمار پروژه سبب شده روزانه بازدید از موزه هنری- فرهنگی پِروت به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.

منبع: www.samair.ir

یکشنبه 18 خرداد 1393 ساعت 12:16  
 آراء    
 
 نظرات