صفحه شخصی حسین خراسانی   
 
نام و نام خانوادگی: حسین خراسانی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمران
تاریخ عضویت:  1392/08/24
 روزنوشت ها    
 

 اصفهان با 1000 مترمکعب آب تجدیدپذیر در شرایط بحرانی است بخش عمومی

4

اصفهان با 1000 مترمکعب آب تجدیدپذیر در شرایط بحرانی است

استان اصفهان با داشتن کمتر از 1000 متر مکعب آب تجدیدپذیر بحران آب را تجربه می کند بنابراین صرفه جویی حتمی آب برای همه مردم استان لازم و ضروری است.



آب نخستین و حیاتی ترین ماده مورد نیاز موجودات روی زمین است که نقشی اساسی در زندگی آنان ایفا می کند، چنان که خداوند، آن را مهمترین عامل حیات و زندگی می داند و می فرماید: «همه چیز را از آب زنده ساختیم» یا «خداوند هر جنبنده ای را از آب بیافرید». هر سال از تاریخ یک تا 7 تیرماه هفته صرفه جویی در مصرف آب نامگذاری می شود.

جلوگیری از هدر رفت آب از جمله مواردی است که به صورت یک احساس مشترک در همه انسان ها وجود دارد، اما اغلب خود را درگیر این مساله نمی کنند و حاضر نیستند تغییری در زندگی روزمره خود ایجاد کنند. شاید بتوان گفت علاوه بر محل کار، خانه یکی از محل های صرفه جویی آب است.

اگر هر مشترک بتواند نقشی هرچند اندک در صرفه جویی آب ایفا کند، با توجه به تعداد زیاد مشترکان، درنهایت مقدار زیادی آب تصفیه شده قابل شرب، صرفه جویی خواهد شد.

صرفه جویی آب در منازل در وهله نخست ممکن است بی اهمیت به نظر برسد، اما کسانی که با دشواری های کمبود آب آشنا هستند، می دانند که اگر هر مشترک بتواند نقشی هرچند اندک در صرفه جویی آب ایفا کند، با توجه به تعداد زیاد مشترکان، درنهایت مقدار زیادی آب صرفه جویی خواهد شد.

با توجه به گستره جمعیت، منابع آب در کشور محدود است و اگر الگوی مصرف درستی نداشته باشیم، نمی توانیم نیاز آبی جمعیت را پاسخگو باشیم. امروزه بسیاری از کشورهای جهان با کم آبی مواجه هستند در حالی که سه چهارم سطح کره زمین را آب تشکیل می دهد، متوسط میزان بارندگی در دنیا در سال ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلیمتر، متوسط بارندگی در آسیا بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیمتر، متوسط بارندگی در کشور بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر و در استان اصفهان بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیمتر است اما متوسط بارندگی در استان اصفهان نسبت به کشور نصف و متوسط بارندگی کشور نسبت به جهان یک سوم است.

بر اساس پیش‌بینی ‌هایی که از سوی مسئولان امر برای موضوع آب در سال ۲۰۲۵ صورت گرفته اگر مدیریت منابع آب نداشته باشیم حدود ۴ میلیارد نفر در دنیا دچار کمبود آب شده و حدود ۲.۵ میلیارد نفر نیز دسترسی به آب شرب پیدا نمی‌کنند.

افزایش روند خشکسالی در کشور

سرانه آب تجزیه پذیر کشور حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب است که این سرانه در سال ۹۲، ۱۲۰ میلیارد مترمکعب کاهش داشت که نشان می‌دهد روند خشکسالی روبه افزایش است.

سرانه آب تجدید پذیر کشور در سال ۱۳۵۳، ۶ هزار و ۸۶۰ مترمکعب بوده در صورتی که این میزان در سال ۸۸ به یک هزار و ۷۸۰مترمکعب برای هر نفر در سال رسید.
با توجه به گزارشات ارائه شده از سوی وزارت نیرو برای سال جاری، ۵۱۷ شهر در کشور دارای شرایط تنش آبی و برخی استان‌های کشور از جمه اصفهان نیز دارای شرایط بحرانی آب هستند.

کمتر از ۱۰۰۰ مترمکعب آب در هر نقطه از کشور نشان دهنده شرایط بحران آب است که از مرحله تنش آبی به مرحله بحران می رسد که استان اصفهان با سرانه کمتر از ۱۰۰۰ مترمکعب آب تجدیدپذیر، بحران آب را تجربه می‌کند.

اگر مدیریت منابع آب نداشته باشیم حدود ۴ میلیارد نفر در دنیا دچار کمبود آب شده و حدود ۲.۵ میلیارد نفر نیز دسترسی به آب شرب پیدا نمی‌کنند

علاوه بر اینکه به ۵۰ شهر و ۳۰۰ روستا به طور مستقیم از رودخانه زاینده‌رود آبرسانی صورت می‌گیرد به شهرستان‌های یزد و کاشان نیز آبرسانی انجام می‌شود. به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در پیک مصرف آب در تابستان سال جاری، حدود ۱۴.۵ متر مکعب بر ثانیه آب برای استان اصفهان لازم است که شامل ۳۰۰ روستا و ۵۰ شهر استان می شود.

هاشم امینی تصریح کرد: هر سال در سنوات گذشته ۲.۵ تا ۳ متر مکعب از چاه‌های فلمن و نیم تا یک مترمکعب از چاه‌های متفرقه سطح شهر برداشت می‌شود که امسال به دلیل خشکی زاینده‌رود این میزان آب را دیگر نداریم و در حال حاضر میزان آب چاه‌های فلمن سطح اصفهان به ۲۵۰ تا ۳۰۰ لیتر رسیده است.


۴۰ روش صرفه جویی در مصرف آب

با توجه به بحران آب در اصفهان ذکر ۴۰ روش برای صرفه جویی در مصرف آب ضروری است:

۱- از تمامی قوانین و محدودیت های حفاظت آب که ممکن است در محل زندگی شما اعمال شود، آگاه شوید و از آن تبعیت کنید.

۲- از آب حفاظت کنید، چون زندگی ما به آن وابسته است. هیچگاه به دلیل این که فرد دیگری مسوول پرداخت آب بهاست، آب را هدر ندهید.

۳- موقع مسواک زدن شیر آب تصفیه شده را باز نگذارید.

۴- هنگام استحمام در فاصله بین شستن بدن و سر، لزومی ندارد که شیرآب به طور پیوسته باز باشد.

۵- برای آب دادن به درختان، درختچه ها، بوته ها و گل ها از روش آبیاری قطره ای استفاده کنید.

۶- برای دوش گرفتن در حمام، زمان بگیرید و آن را به کم تر از پنج دقیقه برسانید، با این روش ماهیانه حدود چهار هزار لیتر آب صرفه جویی خواهد شد.

۷- بهتر است برای شستن سبزی ها ابتدا آن ها را در ظرفی خیس کنید و سپس آب بکشید.

۸- از جریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید. این کار غیر از مصرف بی رویه آب، کیفیت مواد غذایی را هم کاهش می دهد.

۹- فرزندان خود را در مورد نیاز به حفاظت از آب آگاه کنید. از خرید اسباب بازی ها و سرگرمی هایی که به یک جریان ثابت آب نیاز دارند، خودداری کنید.

۱۰- هنگام استفاده از دستشویی، شیر آب را به طور مداوم باز نگذارید چون جریان دایم آب موجب هدر روی آن می شود.

۱۱- اگر دوش حمام شما طی کم تر از ۲۰ ثانیه یک ظرف چهار لیتری را بتواند پر از آب کند در آن صورت حتما آن را با یک سر دوش کاهنده مصرف تعویض کنید.

۱۲- برای نظافت حیاط به جای مصرف آب، بهتر است از جارو استفاده شود.

۱۳- در باغچه خانه، درختان، بوته ها و چمن های بومی و مقاوم به خشکی بکارید که به آب کم تری نیاز دارند و تحمل ماه های گرم تابستان را دارند.

۱۴- تمام شیلنگ ها، اتصالات و شیرها را به طور مرتب کنترل کنید تا از نشتی آب جلوگیری شود.

۱۵- ضروری است برای اطمینان از سلامت لوله ها و شیرهای آب، آن ها مرتبا کنترل شوند.

۱۶- در مواقع جایگزینی یا افزودن گل و گیاه در باغچه خانه، گیاهی را انتخاب کنید که آب کم تری مصرف کند. به این طریق سالانه ۲۰۰.۲ لیتر آب برای هر گیاه صرفه جویی خواهد شد.

۱۷- از نصب سیستم های آب تزیینی (مثل فواره ها) اجتناب کنید. مگر این که آب در همان سیستم بازیافت شود. همچنین سیستم را در جایی نصب کنید که تلفات کمی در اثر تبخیر و باد داشته باشد.

۱۸- لوله های آب منزل خود را عایق بندی کنید. عایق کاری لوله های آب گرم روشی است که هدر رفتن آب را قبل از خروج آبگرم کاهش می دهد.

متوسط بارندگی در استان اصفهان نسبت به کشور نصف است

۱۹- لوله های آب گرم را عایق بندی کنید تا برای رسیدن آب گرم به شیرآب لازم نباشد آن را بی جهت باز بگذارید.

۲۰- هرگز آبی را که می توان به مصارفی نظیر آبیاری یا شستشو رسانید، فاضلاب حساب نکنید.

۲۱- ماشین های لباسشویی معمولامقدار زیادی آب مصرف می کنند. بنابراین اگر از تعداد دفعات کاربرد ماشین لباسشویی بکاهید، عملادر مصرف آب صرفه جویی کرده اید.

۲۲- یک بطری پر از آب یا یک کیسه نایلونی پر از شن و کاملا دربسته را در مخزن توالت فرنگی یا فلاش تانک قرار دهید تا مصرف آب را در هر بار کشیدن سیفون کاهش دهید.

۲۳- آب خنک مورد مصرف خود را همواره در یخچال نگهدارید تا مجبور نباشید شیر آب را برای مدتی باز بگذارید تا آب خنک شود.

۲۴- برای نوشیدن آب به جای آنکه شیر آب را مدت زیادی باز بگذارید، بهتر است ابتدا چند قطعه یخ در لیوان قرار دهید و سپس شیر آب را باز کنید.

۲۵- به کودکان آموزش دهیم تا با بستن به موقع شیر، از هدر رفتن آب جلوگیری کنند.

۲۶- می توان از آبی که برای شستن سبزی ها و دست و صورت استفاده می شود به وسیله لوله کشی و هدایت آن به سمت فلاش تانک، در توالت استفاده کرد.

۲7-فلاش تانک هایی که نشتی دارند، آب را به داخل کاسه توالت هدر می دهند.

۲۸-به جای شستن اتومبیل با شیلنگ آب، از یک سطل آب هم می توان استفاده کرد.

۲۹-در حالی که کمبود آب در شهر احساس می شود، لزومی به شست وشوی پیاده روی مقابل مغازه و منزل نیست.

۳۰-هنگام احداث ساختمان از کارگران ساختمانی بخواهید از آب تصفیه شده استفاده نکنند.

۳۱- زمانی که سرگرم آب دادن باغچه و گل های منزل هستید باشنیدن صدای زنگ تلفن یا زنگ در بهتر است ابتدا شیر آب را ببندید و بعد به آن ها پاسخ دهید.

۳۲- تا حد امکان از آب شرب برای فضای سبز استفاده نشود. باغچه را در شب یا صبح زود آبیاری کنید تا از تبخیر آب جلوگیری شود.

۳۳-نصب کولر در سایه و با استفاده از پوشش مناسب و جلوگیری از نشت آب کولرهای آبی، باعث صرفه جویی زیادی در مصرف آب می شود.

۳۴-زمانی که به مسافرت می روید، ضروری است شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندید تا از وقوع هرگونه حادثه پیشگیری شود.

۳۵-در مراکز آموزشی و مدارس به اطفال و دانش آموزان محدودیت منابع آب و روش های صرفه جویی آن را آموزش دهیم.

۳۶-کارکرد کنتور در زمانی که همه شیرهای آب بسته است، علت تلف شدن آب از لوله های داخل ساختمان است که در نتیجه آن، مقدار زیادی آب به هدر رفته و هزینه گزاف آن را شما پرداخت می کنید. در صورت امکان محل نشتی را بیابید.

۳۷-در محل کار، کارکنان را به صرفه جویی در مصرف آب تشویق کنید. همچنین پیشنهاد کنید گرایش به حفاظت از آب در فعالیت های عملی و دوره های آموزشی آن ها گنجانده شود.

۳۸-گروه های فرهنگی، غیردولتی را به ایجاد و ارتقای فرهنگ حفاظت از آب در میان کودکان و بزرگسالان تشویق کنید.

۳۹-هرگونه اتلاف قابل توجه آب، شکستگی لوله ها و هدر رفتن آب در هر نقطه را به مرکز ارتباطات مردمی (تلفن ۱۲۲) اطلاع دهید.

۴۰-تعویض واشر شیر آب برای جلوگیری از چکه کردن آب کار دشواری نیست.

منبع: www.imna.ir

یکشنبه 1 تیر 1393 ساعت 11:14  
 نظرات    
 
میثم تقی‌زاده 23:54 یکشنبه 1 تیر 1393
0
 میثم تقی‌زاده
جالب بود ممنون
بهروز شیربان 10:52 یکشنبه 15 تیر 1393
1
 بهروز شیربان
نکات جالبی بود، سپاس
در برخی موارد به آب شرب یا آب تصفیه شده اشاره شده، پس آب غیر شرب یا آب تصفیه نشده چیه و کجاست؟
چند درصد از مشترکین آبفا این قابلیت تفکیک آب را دارند؟
 آبفا چه خدماتی برای آن در نظر گرفته؟
مدیران این بخش چه برنامه هایی برای اجرای بیشتر آن یا حتی اجرایی کردن آن گرفته اند؟