کمک صنعتی سازی، به توسعه بتنهای الیافیمهتدی گفت: بتنهای الیافی بخاطر مقاومتهای دینامیکی و ضربهای که دارند از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است و به خاطر سریعالاجرا بودن سازگاری بسیاری مناسبی با محیط دارند.
وحیدرضا مهتدی معاون فنی کلینیک بتن ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران درباره کاربرد بتنهای الیافی و کیفیت آن گفت: کاربرد بتنهای الیافی در دنیا سابقه طولانی ندارد ولی این بتنها جایگزینهای خوبی برای روشهای قدیمی چون انعطافپذیری خوبی دارند و هم به خاطر سریعالاجرا بودن سازگاری بسیاری مناسبی با محیط دارند علاوه بر این مقاومت آنها در برابر یخزدگی و سایش بسیار بالا میباشد.
وی ادامه داد: این بتنها بخاطر مقاومتهای دینامیکی و ضربهای که دارند گاهی موارد از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه هستند البته یک نکته فنی در زمینه وجود دارد و اینکه زمانی که عمل هیدراتسیون در بتن انجام میشود چون عمل حرارت زایی است لازم است در جاهایی که فشار دینامیکی بالاتری را متصور هستیم از آرماتورهای حرارتی استفاده کنیم.
مهتدی افزود: البته در جاهایی که ترافیک کاربردی و تنوع باربری وجود ندارد میتوان از بتنهای الیافی استفاده کرد و چون این بتنها در قیاس با بتنهای فولادی ارزان ضعیفتر است و برای مصرفکننده توجیه اقتصادی بهتر خواهد داشت.
معاون فنی کلینیک بتن ایران درباره توسعه و پیشرفت کاربرد این بتن در ایران گفت: مسلما هر چه به سمت صنعتیسازی برویم و از روشهای سنتی جدا شویم میتوانیم صنایع و تکنولوژیهای آن را نیز وارد کنیم.
وی ادامه داد: همانگونه که وارد فاز صنایع پیچ و مهرهای در سازهها شدیم به همان نسبت بتنهای الیافی را میتوان جایگزین بتنهای سنگین و پر حجم کرد.
وی خاطر نشان کرد: معمولا استفاده از اینها در مباحث نهم و 28 مقررات ملی ساختمان مهم شده و عایق بودن سازه در برابر صدا و سرعت اجرا که کمترین آلودگی را برای محیط ایجاد کند ضروری است.
وی درباره کاربرد این صنعت در ایران گفت: این روش در برخی شهرها پیشرفت زیادی داشته و علاوه بر تهران که ترکیبی از تمامی کاربردها است در بسیاری از مناطق صفر مرزی نیز با حضور شرکتهای ساختمانی که به صورت مجموعهای کار میکنند مثل طرح مسکن مهر کاربرد بسیار داشته است.
وی درباره معایب و مشکلات بکارگیری این نوع بتن گفت: یکی از نکات حائز اهمیت درباره بکارگیری آن این است همانطور که سرعت ساخت بالا رفته و تکنولوژی همه به دنبال آن آمد همزمان معایبی نیز به دنبال داشته و چون ما تجربه برخورد با این تکنولوژی را نداریم نظارت و حسن انجام آن نیز باید همراه تکنولوژی وارد شود و علاوه بر مدرن شدن با روش اجرا و تکنیکهای آن نیز آشنا شویم و برای این کار لازم است تا مهندسین ما در این زمینه آموزشهای لازم را دریافت کنند تا نگاه تخصصیتری نسبت به آن پیدا کنیم.